
 

 

Opinion No. 43-4421  

December 6, 1943  

BY: EDWARD P. CHASE, Attorney General  

TO: Mr. F. M. Limbaugh, State Highway Engineer, Santa Fe, New Mexico. Attention: 
Mr. L. D. Wilson  

In your letter dated December 3, 1943 you state that certain leases have been made 
covering the rental of Sites to provide for Patrol Headquarters and storage for material, 
under the terms of which the rental is to be paid quarterly in advance. You inquire if this 
advance payment of quarterly rental may legally be made. I know of no statute 
prohibiting advance payment of rental under a lease contract.  

Section 7-107 of the 1941 Compilation in referring to supplies furnished or services 
rendered infers that payment shall not be made for such supplies or services until they 
have been furnished or the services rendered. However, a lease contract does not fall 
within the designation of supplies or services. If the contract is executed in my opinion 
the rental may be paid quarterly in advance if the terms of the contract so provide.  

By C. C. McCULLOH,  

First Asst. Atty. General  


