
 

 

Opinion No. 43-4401  

October 30, 1943  

BY: EDWARD P. CHASE, Attorney General  

TO: Miss Dorothy W. Miller, Secretary, State Board of Cosmetologists, 209 First 
National Bank Bldg., Albuquerque, New Mexico  

In your letter dated October 29, 1943, you inquire whether a person may secure a 
license as an electrologist without qualifying for a license in all branches of beauty 
culture, when it is desired to practice electrolysis only.  

Section 51-2003 of the 1941 Compilation, sub-section B, provides as follows:  

"A limited certificate of registration or license to practice as an electrologist only may be 
applied for and granted under all the terms and conditions of subsections (a), (b), (c), 
(d) and (e), of this section and who has passed a satisfactory examination conducted by 
the board of cosmetology to determine his or her fitness to receive a certificate of 
registration as an electrologist."  

From this language it seems to be clear that a license to practice as an electrologist 
only may be applied for and granted pursuant to the statute.  

Section 51-2006 gives you authority to grant licenses to persons registered under the 
laws of another State, who otherwise meet the requirements.  

By C. C. McCULLOH,  

First Asst. Atty. General  


