
 

 

Opinion No. 41-3704  

February 1, 1941  

BY: EDWARD P. CHASE, Attorney General  

TO: Mr. M. Case, Clerk Board of Education Aztec, New Mexico  

{*31} This will acknowledge receipt of your letter dated January 30, 1941, wherein you 
request an opinion from this office as to whether your county assessor would be eligible 
to serve as a member of the Board of Education for the Town of Aztec in the event of 
his election February 11, 1941.  

Your attention is directed to Section 8, Chapter 119, Session Laws of 1931, amending 
Section 120-903, of the New Mexico Statutes, Annotated, 1929 Compilation, which 
reads in part as follows:  

"* * No person who is a state, county or municipal officer, or teacher in any school, or 
student attending school, shall be a member of said board. * * *"  

However, said Section 120-903, as amended by said Section 8 of Chapter 119, of the 
Session Laws of 1931, was again amended by Chapter 2 of the Session Laws of 1933. 
The Eleventh Legislature (1933) specifically omits any wording in said Chapter 2, 
Session Laws of 1933, to the effect that a state, county or municipal officer shall be 
ineligible to serve on the Board of Education.  

In view of the foregoing, it is my opinion that a county assessor is eligible to be a 
member of a municipal board of education.  


