
 

 

Opinion No. 35-946  

March 18, 1935  

BY: FRANK H. PATTON, Attorney General  

TO: Mr. Thomas M. Baca, Box 47, Socorro, New Mexico.  

{*54} This is in reply to your letter of March 16, 1935. A Justice of the Peace may 
appoint a private individual to act as constable in certain cases. See Section 79-306, 
1929 Compilation. Service of persons in civil cases may also be made by persons over 
the age of eighteen years. See Section 105-306, 1929 Compilation.  

I call your attention to the fact that the jurisdiction of Justices of the Peace is confined to 
their own county and a constable cannot in my opinion serve criminal process outside of 
his county.  

By QUINCY D. ADAMS,  

Asst. Atty. General  


