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QUESTION  

QUESTION  

Did the repeal of Sec. 14-11-22, N.M.S.A., 1953 Comp., obviate the necessity of 
publication of ordinances by municipalities by Sec. 14-11-1 et seq., N.M.S.A., 1953 
Comp.?  

CONCLUSION  

No.  

OPINION  

{*517} ANALYSIS  

Section 14-11-22, N.M.S.A., 1953 Comp., provided in part as follows:  

"No ordinances . . . shall be valid . . . until five (5) days after publication in some 
newspaper of general circulation in the city of notice of the passage and approval 
thereof by number and title."  

This section was repealed in 1959 and the section repealing it is Sec. 14-11-34, 
N.M.S.A., 1953 Comp. (P.S.). The new section does not include any requirement that 
ordinances be published before they can become effective.  

We must, however, consider Sec. 14-25-7, N.M.S.A., 1953 Comp. in arriving at the 
answer to your question. That section deals with ordinances of all municipalities and 
requires that all ordinances be published -- apparently in full -- before they can become 
effective.  

While it might have been argued that Sec. 14-11-22, supra, excluded certain 
municipalities from the operation of Sec. 14-25-7 as being a specific enactment for 
those municipalities, such cannot be the case now since Sec. 14-11-22 is no longer in 
existence. In our view, this leaves Sec. 14-25-7, supra, as the sole statute controlling 
the publication of ordinances by municipalities and its requirements must be met in 
order to make ordinances effective.  



 

 

By: Boston E. Witt  

Assistant Attorney General  


