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QUESTIONS  

QUESTIONS  

May an owner of a school of cosmetology sell his school in any month of the current 
year and transfer the remaining portion of the establishment license to the purchaser?  

CONCLUSION  

No.  

OPINION  

ANALYSIS  

Section 67-17-12, N.M.S.A., 1953 Compilation, specifically states no license conferred 
under the Cosmetology Act shall be transferred. The Statute states as follows:  

"LICENSE NONTRANSFERABLE. Each license issued by authority of this act by said 
board shall be issued in the name of the owner and/or manager of each separate 
cosmetological establishment. Said license may not be the subject of a sale, transfer, 
assignment, conveyance, lease, bequest, gift or other means of transfer. The sale, 
transfer, assignment, conveyance, lease, bequest or gift of any part or all of any such 
establishment will not include any license issued and/or manager who wishes to sell, 
transfer, assign, convey, lease or give as a gift any such establishment, to point out and 
explain this section to the one so desiring to take over said establishment."  

In view of the above, we are of the opinion that the owner of a school of cosmetology 
absolutely cannot transfer his license.  


