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QUESTIONS  

QUESTIONS  

1. The question you have presented involves the case of the death of a member of a 
municipal board of education. Should the replacement be elected for four (4) years (the 
unexpired term of the deceased board member) or for a full six (6) year term?  

CONCLUSION  

For the unexpired term of four (4) years.  

OPINION  

ANALYSIS  

In general, Section 73-10-4, New Mexico Statutes Annotated, 1953, provides that the 
term of office of members of a municipal school board shall be six (6) years, except 
those elected to fill vacancies. Since the death of the member in question created a 
vacancy, it logically follows that anyone elected to his position would be elected to fill 
that vacancy. Consequently the election for the position in question can only be for the 
unexpired term of four (4) years.  

You can, of course, appreciate the fact that any other interpretation would have the 
effect of prejudicing and eventually destroying the announced policy of staggered terms 
set forth in Section 73-10-4.  

Assuming that this fully answers your inquiry we remain  


