
 

 

Opinion No. 55-6159  

May 12, 1955  

BY: RICHARD H. ROBINSON, Attorney General  

TO: Homer C. Pickens, Director, Department of Game and Fish, Santa Fe, New Mexico  

On April 26, you requested an opinion from this office concerning a definition of the 
words "commanding officer", as contained in Senate Bill 74 which permits licensing of 
military personnel.  

In the case of In re Cain, 84 F. 788, these words were construed to mean "the person 
who is in command of the fleet, squadron or garrison". Thus, "commanding officer", as 
used in this Act, must be the person who is the commander of the major unit, the 
garrison or base to which the person is attached.  

By Fred M. Standley  

Assistant Attorney General  


